Sindromul Tourette este o tulburare neurologică care determină o persoană să facă mișcări bruște sau sunete numite „ticuri”. Ticurile sunt involuntare, nu se pot controla sau preveni. Ticurile motorii implică mișcări ale corpului, cum ar fi ridicarea din umeri. Ticurile vocale implică vocea, cum ar fi curățarea gâtului. Ticurile motorii tind să se dezvolte înaintea ticurilor vocale. Sindromul Tourette, se dezvoltă de obicei între 2 și 15 ani, media fiind în jur de 6 ani. Bărbații au de trei până la patru ori mai multe șanse decât femeile de a dezvolta sindromul Tourette. De multe ori se îmbunătățește pe măsura înaintării în vârstă. Este cel mai sever tip de tulburare de tic.

Simptomele includ:

Ticurile sunt complexe sau simple. Ticurile complexe implică multe mișcări și grupuri musculare. De ex. săritul sau repetarea anumitor cuvinte sau fraze.
Ticurile simple sunt mișcări rapide, repetate, care implică doar câteva grupe de mușchi. De ex. ridicarea din umeri sau clipitul.
Alte exemple de ticuri motorii includ:

Smucirea brațului.
Smucirea capului.
Ţopăit.
Mișcări ale maxilarului.
Ticuri faciale.

Nu amânați! Daca aveți vreunul dintre aceste simptome, apelați la un medic.

PROGRAMEAZĂ-TE

DE CE NEURISTICA

Specializați în Tulburări de Mișcare și Tulburări Cognitive

Boala Parkinson, boala Alzheimer, scleroza laterală amiotrofică. Indiferent cât de serioasă, complexă sau rară e situația dumneavoastră, avem experiența să o abordăm. Suntem supraspecializați în centre de renume pentru medicina mondială.

Consultație Minuțioasă

Ne concentrăm pe detalii. Nu lăsăm nimic la voia întamplării. De multe ori, micile detalii fac diferența între un diagnostic și altul. Analizăm cu atenție fiecare informație disponibilă pentru a oferi opinia corectă.

Monitorizare Continuă

Am dezvoltat soluții proprii prin care urmărim pacienții săptămânal. Astfel suntem la curent cu evoluția bolii și în cazuri critice putem interveni.

60 de Minute cu Medicul

Evaluăm detaliat și fără grabă fiecare situație pentru a vă oferi cele mai bune șanse să vă întoarceți la viata dumneavoastră.

Educăm pentru Prevenție

Pregătim personalul din comunitățile pacienților noștri pentru a crește expertiza medicală locală. Astfel reducem nevoia pacienților de a se deplasa în centre specializate în fazele incipiente de boală

Sănătatea e Profesia Noastră

Suntem o echipă multidisciplinară de profesioniști medicali, centrată pe nevoile pacientului. Avem o o abordare colaborativă, consultativă pentru a trata personalizat nevoile pacientului.  Asta știm să facem. Am ales să fim medici pentru că ne simțim bine să ajutăm oameni.

CE SPUN PACIENȚII