Scleroza laterală amiotrofică este o boală progresivă care afectează celulele nervoase din creier și măduva spinării, provocând pierderea controlului muscular. Este adesea numită boala Lou Gehrig, după jucătorul de baseball care a fost diagnosticat cu aceasta. Boala debutează adesea cu contracții musculare și slăbiciune a unui membru sau vorbire neclară. În cele din urmă, afectează controlul mușchilor ce controlează mișcarea, vorbirea, mâncatul și respirația. Boala este fatală.

Semnele și simptomele variază foarte mult de la persoană la persoană, în funcție de neuronii afectați. În general, începe cu slăbiciune musculară care se extinde și se agravează în timp. Semnele și simptomele pot include:

Dificultate la mers sau la desfășurarea activităților zilnice normale
Slăbiciunea picioarelor sau gleznelor
Slăbiciune sau stângăcie a mâinilor
Vorbire dificilă sau probleme la înghițire
Crampe musculare și convulsii în brațe, umeri și limbă
Modificări cognitive și comportamentale
Dificultăți de respirație
Dificultate la respirație, la mestecat și la înghițire
Incapacitatea de a sta sau de a merge independent

Nu amânați! Daca aveți vreunul dintre aceste simptome, apelați la un medic.

Medicii Neuristica, specializați în tulburări de mișcare și tulburări cognitive, sunt aici ca să vă ajute.

PROGRAMEAZĂ-TE

DE CE NEURISTICA

Specializați în Tulburări de Mișcare și Tulburări Cognitive

Boala Parkinson, boala Alzheimer, scleroza laterală amiotrofică. Indiferent cât de serioasă, complexă sau rară e situația dumneavoastră, avem experiența să o abordăm. Suntem supraspecializați în centre de renume pentru medicina mondială.

Consultație Minuțioasă

Ne concentrăm pe detalii. Nu lăsăm nimic la voia întamplării. De multe ori, micile detalii fac diferența între un diagnostic și altul. Analizăm cu atenție fiecare informație disponibilă pentru a oferi opinia corectă.

Monitorizare Continuă

Am dezvoltat soluții proprii prin care urmărim pacienții săptămânal. Astfel suntem la curent cu evoluția bolii și în cazuri critice putem interveni.

60 de Minute cu Medicul

Evaluăm detaliat și fără grabă fiecare situație pentru a vă oferi cele mai bune șanse să vă întoarceți la viata dumneavoastră.

Educăm pentru Prevenție

Pregătim personalul din comunitățile pacienților noștri pentru a crește expertiza medicală locală. Astfel reducem nevoia pacienților de a se deplasa în centre specializate în fazele incipiente de boală

Sănătatea e Profesia Noastră

Suntem o echipă multidisciplinară de profesioniști medicali, centrată pe nevoile pacientului. Avem o o abordare colaborativă, consultativă pentru a trata personalizat nevoile pacientului.  Asta știm să facem. Am ales să fim medici pentru că ne simțim bine să ajutăm oameni.

CE SPUN PACIENȚII