Hidrocefalia este acumularea de lichid în cavitățile (ventriculii) din creier. Excesul de lichid crește dimensiunea ventriculilor și pune presiune asupra creierului. Presiunea excesivă a lichidului cefalorahidian asociată cu hidrocefalie poate deteriora țesuturile creierului și poate provoca o serie de probleme ale funcției cerebrale. Boala apare de obicei la sugari și adulți de peste 60 de ani. Tratamentul chirurgical pentru hidrocefalie poate restabili și menține nivelurile normale ale lichidului cefalorahidian în creier. Hidrocefalia poate apărea ca urmare a altor afecțiuni care afectează creierul cum ar fi sângerări de la leziuni la cap, accident vascular cerebral, meningită,

Există trei simptome clasice ale hidrocefaliei:

Dificultate la mers
Demenţă, confuzie, pierderea memoriei pe termen scurt/uitare, dificultăți de atenție
Probleme cu controlul vezicii urinare – incontinența urinară (incapacitatea de a reține urina), urinarea frecventă și senzația puternică de a urina.

Nu amânați! Daca aveți vreunul dintre aceste simptome, apelați la un medic.

PROGRAMEAZĂ-TE

DE CE NEURISTICA

Specializați în Tulburări de Mișcare și Tulburări Cognitive

Boala Parkinson, boala Alzheimer, scleroza laterală amiotrofică. Indiferent cât de serioasă, complexă sau rară e situația dumneavoastră, avem experiența să o abordăm. Suntem supraspecializați în centre de renume pentru medicina mondială.

Consultație Minuțioasă

Ne concentrăm pe detalii. Nu lăsăm nimic la voia întamplării. De multe ori, micile detalii fac diferența între un diagnostic și altul. Analizăm cu atenție fiecare informație disponibilă pentru a oferi opinia corectă.

Monitorizare Continuă

Am dezvoltat soluții proprii prin care urmărim pacienții săptămânal. Astfel suntem la curent cu evoluția bolii și în cazuri critice putem interveni.

60 de Minute cu Medicul

Evaluăm detaliat și fără grabă fiecare situație pentru a vă oferi cele mai bune șanse să vă întoarceți la viata dumneavoastră.

Educăm pentru Prevenție

Pregătim personalul din comunitățile pacienților noștri pentru a crește expertiza medicală locală. Astfel reducem nevoia pacienților de a se deplasa în centre specializate în fazele incipiente de boală

Sănătatea e Profesia Noastră

Suntem o echipă multidisciplinară de profesioniști medicali, centrată pe nevoile pacientului. Avem o o abordare colaborativă, consultativă pentru a trata personalizat nevoile pacientului.  Asta știm să facem. Am ales să fim medici pentru că ne simțim bine să ajutăm oameni.

CE SPUN PACIENȚII