Degenerarea corticobazală este o tulburare neurologică, în care celulele nervoase se degenerează și mor în timp, provocând atrofierea unor părți ale creierului. Simptomele bolii pot apărea mai întâi pe o parte a corpului, dar în cele din urmă afectează ambele părți pe măsură ce boala progresează. În timp, pacientul își pierde treptat capacitatea de a vorbi, a înghiți și a mișca. Boala putea afecta și judecata și memoria. Afecțiunea poate determina o coordonare slabă, rigiditate, dificultăți de gândire, probleme cu vorbirea sau limbajul.

Simptomele degenerescenței corticobazale includ:

Dificultăți de mișcare pe una sau ambele părți ale corpului, care se agravează în timp
Coordonare slabă
Probleme cu echilibrul
Rigiditate
Posturi anormale ale mâinilor sau picioarelor
Convulsii musculare
Dificultate la inghitire
Mișcări anormale ale ochilor
Probleme de gândire
Probleme de vorbire, cum ar fi vorbirea lentă și oprită
Dificultate la inghitire
Degenerarea corticobazală progresează pe parcursul până la opt ani. În cele din urmă, persoanele cu degenerare corticobazală își pierd capacitatea de a merge.

Nu amânați! Daca aveți vreunul dintre aceste simptome, apelați la un medic.

PROGRAMEAZĂ-TE

DE CE NEURISTICA

Specializați în Tulburări de Mișcare și Tulburări Cognitive

Boala Parkinson, boala Alzheimer, scleroza laterală amiotrofică. Indiferent cât de serioasă, complexă sau rară e situația dumneavoastră, avem experiența să o abordăm. Suntem supraspecializați în centre de renume pentru medicina mondială.

Consultație Minuțioasă

Ne concentrăm pe detalii. Nu lăsăm nimic la voia întamplării. De multe ori, micile detalii fac diferența între un diagnostic și altul. Analizăm cu atenție fiecare informație disponibilă pentru a oferi opinia corectă.

Monitorizare Continuă

Am dezvoltat soluții proprii prin care urmărim pacienții săptămânal. Astfel suntem la curent cu evoluția bolii și în cazuri critice putem interveni.

60 de Minute cu Medicul

Evaluăm detaliat și fără grabă fiecare situație pentru a vă oferi cele mai bune șanse să vă întoarceți la viata dumneavoastră.

Educăm pentru Prevenție

Pregătim personalul din comunitățile pacienților noștri pentru a crește expertiza medicală locală. Astfel reducem nevoia pacienților de a se deplasa în centre specializate în fazele incipiente de boală

Sănătatea e Profesia Noastră

Suntem o echipă multidisciplinară de profesioniști medicali, centrată pe nevoile pacientului. Avem o o abordare colaborativă, consultativă pentru a trata personalizat nevoile pacientului.  Asta știm să facem. Am ales să fim medici pentru că ne simțim bine să ajutăm oameni.

CE SPUN PACIENȚII