Boala Lyme este cauzată de bacteriile Borrelia burgdorferi, Borrelia mayonii,  Borrelia afzelii și Borrelia garinii. Boala Lyme este transmisă prin mușcătura unei căpușe infectate. Există riscul să vă îmbolnăviți de boala Lyme dacă locuiți sau petreceți timp în zone ierboase și împădurite, unde căpușele purtătoare de boala Lyme sunt des întâlnite. Este important să luați măsuri de precauție în zonele infestate de căpușe – purtarea de haine lungi, evitarea statului direct pe iarbă, evaluarea pielii pentru identificarea eventualelor mușcături de căpușe.

Simptomele bolii Lyme pot include:

  • Eczemă. În 3- 30 de zile după o mușcătură de căpușă infectată, poate apărea o zonă roșie în expansiune care uneori formând un model de țintă.
  • Febră, frisoane, oboseală, dureri corporale, cefalee
  • rigiditatea gâtului și ganglionii limfatici umflați pot însoți erupția cutanată
  • Eritem migrant. Erupția poate apărea pe alte zone ale corpului.
  • Dureri articulare, în special la genunchi
  • Probleme neurologice ce pot apărea la săptămâni, luni sau ani după infecție – inflamația membranelor din jurul creierului (meningită), paralizia temporară a unei părți a feței (paralizia lui Bell), amorțeală sau slăbiciune la nivelul membrelor și mișcarea musculară afectată.

Nu amânați! Daca aveți vreunul dintre aceste simptome, apelați la un medic.

PROGRAMEAZĂ-TE

DE CE NEURISTICA

Specializați în Tulburări de Mișcare și Tulburări Cognitive

Boala Parkinson, boala Alzheimer, scleroza laterală amiotrofică. Indiferent cât de serioasă, complexă sau rară e situația dumneavoastră, avem experiența să o abordăm. Suntem supraspecializați în centre de renume pentru medicina mondială.

Consultație Minuțioasă

Ne concentrăm pe detalii. Nu lăsăm nimic la voia întamplării. De multe ori, micile detalii fac diferența între un diagnostic și altul. Analizăm cu atenție fiecare informație disponibilă pentru a oferi opinia corectă.

Monitorizare Continuă

Am dezvoltat soluții proprii prin care urmărim pacienții săptămânal. Astfel suntem la curent cu evoluția bolii și în cazuri critice putem interveni.

60 de Minute cu Medicul

Evaluăm detaliat și fără grabă fiecare situație pentru a vă oferi cele mai bune șanse să vă întoarceți la viata dumneavoastră.

Educăm pentru Prevenție

Pregătim personalul din comunitățile pacienților noștri pentru a crește expertiza medicală locală. Astfel reducem nevoia pacienților de a se deplasa în centre specializate în fazele incipiente de boală

Sănătatea e Profesia Noastră

Suntem o echipă multidisciplinară de profesioniști medicali, centrată pe nevoile pacientului. Avem o o abordare colaborativă, consultativă pentru a trata personalizat nevoile pacientului.  Asta știm să facem. Am ales să fim medici pentru că ne simțim bine să ajutăm oameni.

CE SPUN PACIENȚII