Boala Creutzfeldt-Jakob este o tulburare degenerativă a creierului care duce la demență și în cele din urmă, la moarte. Boala provoacă probleme de gândire și memorie și este de trei tipuri: sporadică, apare în aproximativ 85% din cazuri, ereditară, în 10 – 15% din cazuri și dobândită, în urma consumului de carne a unui animal infectat, sub 1% din cazuri.

Boala Creutzfeldt-Jakob este marcată de o deteriorare mentală rapidă, de obicei în câteva luni. Pe măsură ce boala progresează, simptomele mentale se agravează.

Simptomele de obicei includ:

  • schimbări de personalitate
  • pierderea memoriei
  • gândire afectată
  • vedere încețoșată sau orbire
  • insomnie
  • lipsă de coordonare
  • dificultate de a vorbi și înghiți
  • tulburări de mișcare

Majoritatea pacienților intră în cele din urmă în comă. Decesul, care apare de obicei în decurs de un an se datorează insuficienței cardiace sau pulmonare, pneumoniei sau altor infecții.

Nu amânați! Daca aveți vreunul dintre aceste simptome, apelați la un medic.

PROGRAMEAZĂ-TE

DE CE NEURISTICA

Specializați în Tulburări de Mișcare și Tulburări Cognitive

Boala Parkinson, boala Alzheimer, scleroza laterală amiotrofică. Indiferent cât de serioasă, complexă sau rară e situația dumneavoastră, avem experiența să o abordăm. Suntem supraspecializați în centre de renume pentru medicina mondială.

Consultație Minuțioasă

Ne concentrăm pe detalii. Nu lăsăm nimic la voia întamplării. De multe ori, micile detalii fac diferența între un diagnostic și altul. Analizăm cu atenție fiecare informație disponibilă pentru a oferi opinia corectă.

Monitorizare Continuă

Am dezvoltat soluții proprii prin care urmărim pacienții săptămânal. Astfel suntem la curent cu evoluția bolii și în cazuri critice putem interveni.

60 de Minute cu Medicul

Evaluăm detaliat și fără grabă fiecare situație pentru a vă oferi cele mai bune șanse să vă întoarceți la viata dumneavoastră.

Educăm pentru Prevenție

Pregătim personalul din comunitățile pacienților noștri pentru a crește expertiza medicală locală. Astfel reducem nevoia pacienților de a se deplasa în centre specializate în fazele incipiente de boală

Sănătatea e Profesia Noastră

Suntem o echipă multidisciplinară de profesioniști medicali, centrată pe nevoile pacientului. Avem o o abordare colaborativă, consultativă pentru a trata personalizat nevoile pacientului.  Asta știm să facem. Am ales să fim medici pentru că ne simțim bine să ajutăm oameni.

CE SPUN PACIENȚII