Persoanele care suferă de amnezie uită informații din trecut și/sau nu sunt capabile să-și facă noi amintiri. Amnezia poate fi cauzată de afectarea unor zone ale creierului care sunt vitale pentru procesarea memoriei.

Nu există un tratament specific pentru amnezie, dar tehnicile pentru îmbunătățirea memoriei și sprijinul psihologic pot ajuta persoanele cu amnezie să facă față. Orice boală sau leziune care afectează creierul poate afecta memoria.

Amnezia neurologică este cauzată de leziuni sau leziuni cerebrale cum ar fi accidentul vascular cerebral, encefalite, lipsa oxigenării creierului, abuzul de alcool, tumori ale creierului, boala Alzhemier, etc.

Simptomele amneziei sunt:

  • dificultatea de a învăța informații noi (amnezie anterogradă)
  • dificultatea de a-și aminti evenimente trecute și informații familiare anterior (amnezie retrogradă)

și uneori pot apărea și amintiri false, inventate, confuzie sau dezorientare

Nu amânați! Daca aveți vreunul dintre aceste simptome, apelați la un medic.

Medicii Neuristica, specializați în tulburări neurodegenerative, sunt aici ca să vă ajute.

PROGRAMEAZĂ-TE

DE CE NEURISTICA

Specializați în Tulburări de Mișcare și Tulburări Cognitive

Boala Parkinson, boala Alzheimer, scleroza laterală amiotrofică. Indiferent cât de serioasă, complexă sau rară e situația dumneavoastră, avem experiența să o abordăm. Suntem supraspecializați în centre de renume pentru medicina mondială.

Consultație Minuțioasă

Ne concentrăm pe detalii. Nu lăsăm nimic la voia întamplării. De multe ori, micile detalii fac diferența între un diagnostic și altul. Analizăm cu atenție fiecare informație disponibilă pentru a oferi opinia corectă.

Monitorizare Continuă

Am dezvoltat soluții proprii prin care urmărim pacienții săptămânal. Astfel suntem la curent cu evoluția bolii și în cazuri critice putem interveni.

60 de Minute cu Medicul

Evaluăm detaliat și fără grabă fiecare situație pentru a vă oferi cele mai bune șanse să vă întoarceți la viata dumneavoastră.

Educăm pentru Prevenție

Pregătim personalul din comunitățile pacienților noștri pentru a crește expertiza medicală locală. Astfel reducem nevoia pacienților de a se deplasa în centre specializate în fazele incipiente de boală

Sănătatea e Profesia Noastră

Suntem o echipă multidisciplinară de profesioniști medicali, centrată pe nevoile pacientului. Avem o o abordare colaborativă, consultativă pentru a trata personalizat nevoile pacientului.  Asta știm să facem. Am ales să fim medici pentru că ne simțim bine să ajutăm oameni.

CE SPUN PACIENȚII