Spasmul hemifacial este o tulburare de mișcare neuromusculară caracterizată prin contracții involuntare, neregulate, scurte sau persistente ale mușchilor de pe o parte a feței. 

Cauzele spasmului hemifacial

Apariția hemispasmului facial poate să fie determinată de  un consum exagerat de cafea, stress sau oboseală, dar poate să ascundă și lucruri grave cum ar fi afectarea nervului facial de compresia unui vas  de sange sau chiar a unei  tumori, boala Parkinson, scleroza multiplă, dezechilibru hormonal sau paralizia Bell.  

Simptomele spasmului hemifacial 

  • Mușchii de pe o parte a feței se contractă involuntar, de obicei începând cu pleoapa, apoi se extind spre obraz și gură.  
  • Mișcările de la nivelul hemifeței sunt nedureroase dar jenante și pot arata ca o convulsie epileptică( diagnostic care trebuie să fie exclus de un neurolog).  
  • Mișcările afectează doar o parte a feței și nu pot fi controlate voluntar  de catre dumneavostră.

Nu amânați! Daca aveți vreunul dintre aceste simptome, apelați la un medic.

Medicii Neuristica, specializați în tulburări neurodegenerative, sunt aici ca să vă ajute.

PROGRAMEAZĂ-TE

DE CE NEURISTICA

Specializați în Tulburări de Mișcare și Tulburări Cognitive

Boala Parkinson, boala Alzheimer, scleroza laterală amiotrofică. Indiferent cât de serioasă, complexă sau rară e situația dumneavoastră, avem experiența să o abordăm. Suntem supraspecializați în centre de renume pentru medicina mondială.

Consultație Minuțioasă

Ne concentrăm pe detalii. Nu lăsăm nimic la voia întamplării. De multe ori, micile detalii fac diferența între un diagnostic și altul. Analizăm cu atenție fiecare informație disponibilă pentru a oferi opinia corectă.

Monitorizare Continuă

Am dezvoltat soluții proprii prin care urmărim pacienții săptămânal. Astfel suntem la curent cu evoluția bolii și în cazuri critice putem interveni.

60 de Minute cu Medicul

Evaluăm detaliat și fără grabă fiecare situație pentru a vă oferi cele mai bune șanse să vă întoarceți la viata dumneavoastră.

Educăm pentru Prevenție

Pregătim personalul din comunitățile pacienților noștri pentru a crește expertiza medicală locală. Astfel reducem nevoia pacienților de a se deplasa în centre specializate în fazele incipiente de boală

Sănătatea e Profesia Noastră

Suntem o echipă multidisciplinară de profesioniști medicali, centrată pe nevoile pacientului. Avem o o abordare colaborativă, consultativă pentru a trata personalizat nevoile pacientului.  Asta știm să facem. Am ales să fim medici pentru că ne simțim bine să ajutăm oameni.

CE SPUN PACIENȚII