Atrofia multisistemică este o tulburare neurologică degenerativă rară,  care împărtășește multe caracteristici patologice și clinice cu boala Parkinson, cu care este adesea confundată. Boala afectează funcțiile involuntare (autonome) ale corpului, inclusiv tensiunea arterială, respirația, funcția vezicii urinare și controlul motor. Există două tipuri de atrofie multisistem – tipul Parkinsonian, în care pacienții sunt afectați în cea mai mare parte cu simptome severe similare cu boala Parkinson, cum ar fi mișcarea lentă, probleme la mers, înțepenirea mușchilor și tremor, tipul cerebelos, în care pacienții au probleme în principal cu coordonarea, mersul și vorbirea greșită. Simptomele apar de obicei la vârsta de 50 – 60 de ani. Nu există un tratament pentru boală.

Semnele și simptomele tipului parkinsonian pot fi:

  • Rigiditate musculară
  • Dificultate în îndoirea brațelor și picioarelor
  • Mișcare lentă (bradikinezie)
  • Probleme cu postura și echilibrul

Semnele și simptomele tipului cerebelos pot fi:

  • Ataxie
  • Mersul instabil și pierderea echilibrului
  • Vorbire neclară, lentă sau cu volum redus (disartrie)
  • Tulburări vizuale, cum ar fi vederea încețoșată sau dublă
  • Dificultate la înghițire (disfagie) sau la mestecat

Nu amânați! Daca aveți vreunul dintre aceste simptome, apelați la un medic.

Medicii Neuristica, specializați în tulburări neurodegenerative, sunt aici ca să vă ajute.

PROGRAMEAZĂ-TE

DE CE NEURISTICA

Specializați în Tulburări de Mișcare și Tulburări Cognitive

Boala Parkinson, boala Alzheimer, scleroza laterală amiotrofică. Indiferent cât de serioasă, complexă sau rară e situația dumneavoastră, avem experiența să o abordăm. Suntem supraspecializați în centre de renume pentru medicina mondială.

Consultație Minuțioasă

Ne concentrăm pe detalii. Nu lăsăm nimic la voia întamplării. De multe ori, micile detalii fac diferența între un diagnostic și altul. Analizăm cu atenție fiecare informație disponibilă pentru a oferi opinia corectă.

Monitorizare Continuă

Am dezvoltat soluții proprii prin care urmărim pacienții săptămânal. Astfel suntem la curent cu evoluția bolii și în cazuri critice putem interveni.

60 de Minute cu Medicul

Evaluăm detaliat și fără grabă fiecare situație pentru a vă oferi cele mai bune șanse să vă întoarceți la viata dumneavoastră.

Educăm pentru Prevenție

Pregătim personalul din comunitățile pacienților noștri pentru a crește expertiza medicală locală. Astfel reducem nevoia pacienților de a se deplasa în centre specializate în fazele incipiente de boală

Sănătatea e Profesia Noastră

Suntem o echipă multidisciplinară de profesioniști medicali, centrată pe nevoile pacientului. Avem o o abordare colaborativă, consultativă pentru a trata personalizat nevoile pacientului.  Asta știm să facem. Am ales să fim medici pentru că ne simțim bine să ajutăm oameni.

CE SPUN PACIENȚII